18+

Treść tylko dla pełnoletnich

Kolejna strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich. Jeśli chcesz do niej dotrzeć, wybierz niżej odpowiedni przycisk!

Walim: Znamy Sowiogórskich Mistrzów Jaja (ZDJĘCIA)

Elżbieta Węgrzyn; fot Dariusz Gdesz
W Walimiu (koło Wałbrzycha) swoje świąteczne potrawy, ciasta i nalewki zaprezentowali przedstawiciele sołectw i gospodarstw agroturystycznych z powiatu wałbrzyskiego, kłodzkiego i ząbkowickiego. Rywalizacja w Centrum Kultury i Turystyki w Waliniu była zażarta. Wygrali najlepsi. Przedstawiamy wyniki i zdjęcia konkursowych potraw. Przepisy świąteczne najsmaczniejszych specjałów przedstawimy w świątecznej Panoramie Wałbrzyskiej z 26 marca 2013.

I. Anna Ścięgaj z Jugowa gm. Nowa Ruda (boczek faszerowany i pasztet z drobiu)
II. Monika Niedziółka z Grzmiącej gm. Głuszyca (pasztet z kaczki z żurawiną i jajko pod beszamelem)
III. Jacek Frątczak z Michałkowej - gm. Walim (pierś indycza faszerowana w sosie borowikowym i sakiewki z ciasta francuskiego).

Wyróżnienia: Grażyna i Sylwia Grycaj z gm. Głuszyca, Małgorzata Trojanowska z gm. Głuszyca, Katarzyna Lisek z gm. Nowa Ruda, Honorata Klejman (Wolibórz), Stefania Skowrońska (Kolce), Janina Nowak (Dziećmorowice) i Katarzyna Lisek gm. Nowa Ruda.

Jesienny sojusznik Polaków. Dynia!

Wideo

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Dodaj ogłoszenie