MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
6 z 12
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Produkty spożywcze warto myć przed rozdrobnieniem, a nawet...
fot. PublicDomainPictures/pixabay.com

Jak przygotować zdrowe jedzenie? 10 kuchennych błędów i sposoby, by ich unikać

Mycie rozdrobnionych produktów

Produkty spożywcze warto myć przed rozdrobnieniem, a nawet przed obraniem, co pomoże ograniczyć wypłukiwanie z nich składników mineralnych i witamin rozpuszczalnych w wodzie. Dotyczy to nie tylko warzyw i ziemniaków, ale także mięsa. Niepolecane jest ponadto moczenie produktów przed ich przygotowaniem, by nie ściemniały, jak to często robi się w przypadku ziemniaków.

Zobacz również

Takie widoki ma Kamil Stoch z okien swojego domu ZDJĘCIA

NOWE
Takie widoki ma Kamil Stoch z okien swojego domu ZDJĘCIA

UJD zwycięzcą Akademickich Mistrzostw Polski w piłce nożnej

NOWE
UJD zwycięzcą Akademickich Mistrzostw Polski w piłce nożnej

Polecamy

Dżem z tego zapomnianego owocu to hit w moim domu. Smakuje fantastycznie

Dżem z tego zapomnianego owocu to hit w moim domu. Smakuje fantastycznie

Ta kaszubska zupa ma śmieszną nazwę, ale smakuje wspaniale. Sycący obiad w 30 minut

TYLKO U NAS
Ta kaszubska zupa ma śmieszną nazwę, ale smakuje wspaniale. Sycący obiad w 30 minut

Ten egzotyczny dodatek zastąpi sól i maggie. Od 2,5 tys. lat zachwyca smakiem umami

Ten egzotyczny dodatek zastąpi sól i maggie. Od 2,5 tys. lat zachwyca smakiem umami