MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
4 z 7
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Usunięcie części składników odżywczych, np. tłuszczu, często...
fot. Siergiejryżow/Getty Images

Czy produkty light są zdrowe? Czym tak naprawdę są i czy rzeczywiście wspomagają odchudzanie? Zobacz zalety i wady „lekkiej” żywności

MIT: Żywność light jest zdrowsza od tradycyjnej

Usunięcie części składników odżywczych, np. tłuszczu, często powoduje pogorszenie smaku danego produktu. Dlatego producenci często rekompensują to dodatkiem słodzików lub sacharozy, która ma pomóc uzyskać lepszy smak produktu. Często również można w takiej żywności znaleźć różnego rodzaju konserwanty oraz ulepszacze smaku. Dlatego należy dokładnie czytać etykiety!

Zobacz również

Sylwia Bogacka sięgnęła po kolejne trofea. Zdobyła dwa medale mistrzostw Europy

Sylwia Bogacka sięgnęła po kolejne trofea. Zdobyła dwa medale mistrzostw Europy

Pocztowcy z Polski chcą poznać Nową Sól i Zieloną Górę. Będą zwiedzać na rowerach

Pocztowcy z Polski chcą poznać Nową Sól i Zieloną Górę. Będą zwiedzać na rowerach

Polecamy

Mapa ewidencyjna – ważny dokument przy budowie domu. Gdzie go dostać?

Mapa ewidencyjna – ważny dokument przy budowie domu. Gdzie go dostać?

Maturzyści na rynku pracy z długami. Mają do spłacenia 4,6 mln zł!

Maturzyści na rynku pracy z długami. Mają do spłacenia 4,6 mln zł!

Najprostsze ciasto drożdżowe z truskawkami. Dodaj jeden składnik i będzie wilgotne

Najprostsze ciasto drożdżowe z truskawkami. Dodaj jeden składnik i będzie wilgotne