MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
6 z 15
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Mandarynka najczęściej jest spożywana w okresie zimowym i...
fot. Couleur Pixabay.com

Co można zrobić ze skórki mandarynki? Okazuje się, że nie warto jej wyrzucać do kosza. Oto 8 rewelacyjnych patentów na jej wykorzystanie

Neutralizator zapachów

Mandarynka najczęściej jest spożywana w okresie zimowym i wszystkim kojarzy się ze świętami. Dlatego można dzięki niej i jej skórce stworzyć prawdziwy świąteczny klimat, a przy okazji pozbyć się zapachu smażonej ryby. Wystarczy, jak skórkę po mandarynce wrzucicie do garnka z wodą w towarzystwie np. wanilii, cynamonu, goździków, octu i doprowadzicie do wrzenia. Wówczas gwarantujemy piękną, świąteczną woń, która będzie się rozprzestrzeniała po całym mieszkaniu.

Skórki od mandarynki posypane solą i pozostawione w lodówce wchłoną brzydkie zapachy.

Zobacz również

Powrót do Krakowa. Wojciech Słomka piłkarzem Hutnika

Powrót do Krakowa. Wojciech Słomka piłkarzem Hutnika

Ma perfekcyjne ciało! 21-latka jest ładniejsza od modelek!

HIT DNIA
Ma perfekcyjne ciało! 21-latka jest ładniejsza od modelek!

Polecamy

Zobacz, co spędza sen z powiek mieszkańcom polskich miast i wsi

Zobacz, co spędza sen z powiek mieszkańcom polskich miast i wsi

Apetyczna sałatka na lato. Najważniejszy w niej jest ugotowany bób

Apetyczna sałatka na lato. Najważniejszy w niej jest ugotowany bób

Taką konfiturę smażyły nasze babcie. Jest gęsta, słodka i pyszna. Niebo w gębie!

Taką konfiturę smażyły nasze babcie. Jest gęsta, słodka i pyszna. Niebo w gębie!