MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
4 z 9
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Zawartość witaminy C w 100 g – 183 mg...
fot. ewastudio/123rf.com

Co ma więcej witaminy C niż cytryna? Te łatwo dostępne i tanie owoce i warzywa zadbają o twoją odporność. Które z nich warto jeść jesienią?

Czarna porzeczka

Zawartość witaminy C w 100 g – 183 mg
Zarówno owoce, jak i liście czarnej porzeczki to źródło witaminy C. Owoce najlepiej jeść na surowo, ale można je też wykorzystywać do przygotowania przetworów takich jak dżemy, galaretki i soki. Z liści zaparza się herbatkę. Owoce czarnej porzeczki wzmacniają serce i naczynia krwionośne oraz regulują ciśnienie krwi. Garść czarnej porzeczki dwukrotnie pokrywa dzienne zapotrzebowanie organizmu na witaminę C.

Zobacz również

Najlepsi rowerzyści z Polski latali na pump trucku w Regulicach. Zobacz zdjęcia

Najlepsi rowerzyści z Polski latali na pump trucku w Regulicach. Zobacz zdjęcia

13. Zlot Zabytkowych Volkswagenów Garbusów i Ogórków - parada pojazdów. Zdjęcia

13. Zlot Zabytkowych Volkswagenów Garbusów i Ogórków - parada pojazdów. Zdjęcia

Polecamy

Paliwo taniej w długi weekend! Ruszają promocje

Paliwo taniej w długi weekend! Ruszają promocje

Jaka pogoda na Boże Ciało? Sprawdź, czy długi weekend będzie słoneczny

O TYM SIĘ MÓWI
Jaka pogoda na Boże Ciało? Sprawdź, czy długi weekend będzie słoneczny

Deser tylko dla dorosłych, najlepszy na babskie spotkanie. Zachwytom nie ma końca!

Deser tylko dla dorosłych, najlepszy na babskie spotkanie. Zachwytom nie ma końca!