Zrób ogórki małosolne. To nic trudnego [PROSTY PRZEPIS]
rsm
Trzy, cztery dni stania w słoju i możesz się cieszyć pysznymi, domowymi, ogórkami małosolnymi do obiadku (do kanapek i sałatek też są idealne). Zrobić je jest dziecinnie prosto. Podaję przepis mojej babci, sprawdzony.
Przygotowanie: Ogórki umyć i wsadzić do dużego, czystego słoja. Do ogórków dołożyć koper, ząbki czosnku (przekrojone na pół). Zalać wszystko letnią wodą z solą i cukrem (na litr wody jedna łyżka stołowa soli i jedna łyżka cukru).
Odstawić słój z ogórkami na trzy do czterech dni. Gdy woda zacznie się robić mętna to oznaka tego, że ogórki są gotowe do jedzenia.
Wideo
Kotlety mielone z piekarnika z fetą
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!