Najsmaczniejszy z koperkiem lub z kminkiem.

Masz zdjęcie do tego tematu?

Wyślij
Składniki:
0,5 kg białego sera
łyżka masła
3 jajka
sól i pieprz
szczypiorek
koperek lub kminek

Przygotowanie:
Ser pokruszyć, lekko posolić i odstawić na 3, 4 dni w ciepłe miejsce. Gdy zgliwieje, na patelni rozpuścić łyżkę masła. Wrzucić ser. Poczekać aż się rozpuści i zacznie bulgotać. Wbić trzy całe jaja i wymieszać na jednolitą masę. Do smaku posolić, można także popieprzyć i jeszcze chwilę smażyć. Tuż przed wylaniem sera do miski, można dodać do niego posiekany szczypiorek, koperek lub kminek.

Opr. Daniel Szafruga


Czytaj także

    Komentarze (0)

    Podane dane osobowe będą przetwarzane przez Polska Press Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie. Podanie danych jest dobrowolne. Pozostałe informacje na temat celu i zakresu przetwarzania danych osobowych oraz Twoich praw znajdziesz w regulaminie. Dodając komentarz akceptujesz regulamin.

    Zaloguj się / Zarejestruj się!

    Brak komentarzy. Możesz być pierwszy!