Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Ser zgliwiały

Redakcja
Najsmaczniejszy z koperkiem lub z kminkiem.

Składniki:
0,5 kg białego sera
łyżka masła
3 jajka
sól i pieprz
szczypiorek
koperek lub kminek

Przygotowanie:
Ser pokruszyć, lekko posolić i odstawić na 3, 4 dni w ciepłe miejsce. Gdy zgliwieje, na patelni rozpuścić łyżkę masła. Wrzucić ser. Poczekać aż się rozpuści i zacznie bulgotać. Wbić trzy całe jaja i wymieszać na jednolitą masę. Do smaku posolić, można także popieprzyć i jeszcze chwilę smażyć. Tuż przed wylaniem sera do miski, można dodać do niego posiekany szczypiorek, koperek lub kminek.

Opr. Daniel Szafruga

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Surówka z rzodkiewki

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na dolnoslaskie.naszemiasto.pl Nasze Miasto