(© Ewa Czopek)

Masz zdjęcie do tego tematu?

Wyślij

Na pewno wam posmakują.

Składniki:
- 1 kostka margaryny lub masła
- 1 serek homogenizowany waniliowy
- 30 dag mąki pszennej

Do przełożenia:
- 1 słoik dżemu ciemnego np. z czarnej porzeczki
- cukier puder do posypania

Z margaryny, serka i mąki zagnieść ciasto i schłodzić w lodówce ok. 1,5 godz.

Przygotować 2 blachy szerokości piekarnika i papier do pieczenia.

Partie ciasta, rozwałkować na stolnicy posypanej mąką, na grubość 3-5 mm. Z ciasta wykrawać ciasteczka foremkami do ciastek lub szklanką i układać na
blasze, wyłożonej papierem do pieczenia. W połowie partii ciastek, zrobić na środku dziurki, np. naparstkiem.

Ciastka upiec w nagrzanym do 180-190 st. C piekarniku, na jasno-złoty kolor (ok. 15 min)

Czytaj także

    Komentarze (1)

    Podane dane osobowe będą przetwarzane przez Polska Press Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie. Podanie danych jest dobrowolne. Pozostałe informacje na temat celu i zakresu przetwarzania danych osobowych oraz Twoich praw znajdziesz w regulaminie. Dodając komentarz akceptujesz regulamin.

    Zaloguj się / Zarejestruj się!

    chętna do ich zrobienia (gość)

    Ale ile gram ma mieć ten serek homogenizowany? Bo przecież w sprzedaży są różnej gramatury.
    Za odp. serdecznie dziękuję!