(© Polskapresse)

Masz zdjęcie do tego tematu?

Wyślij

Składniki: 2 karpie (po 1 kg), 4 cebule, 1 płaska łyżeczka mielonego pieprzu, 2 kopiaste łyżki cukru, 10 zmielonych migdałów, 1 płaska łyżka rodzynek, 1 łyżka żelatyny, sól.

Czytaj także: Doskonałe przepisy wigilijne


Sposób przyrządzenia:
Karpie oprawiamy, myjemy i kroimy w dzwonka. Na dnie rondla układamy pokrojone w talarki 2 cebule. Posypujemy połową pieprzu, obranych ze skórki i posiekanych sparzonych migdałów, cukrem i solą. Układamy na tym kawałki ryb. Przykrywamy połową cebuli, resztą cukru, migdałów i pieprzu i zalewamy wodą. Gotujemy na bardzo małym ogniu przez 45 minut. W międzyczasie żelatynę zalewamy szklanką zimnej wody, a gdy napęcznieje, podgrzewamy. Ugotowaną rybę posypujemy rodzynkami, wlewamy szklankę żelatyny i odstawiamy do zastygnięcia.

Czytaj także

    Komentarze (0)

    Podane dane osobowe będą przetwarzane przez Polska Press Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie. Podanie danych jest dobrowolne. Pozostałe informacje na temat celu i zakresu przetwarzania danych osobowych oraz Twoich praw znajdziesz w regulaminie. Dodając komentarz akceptujesz regulamin.

    Zaloguj się / Zarejestruj się!

    Brak komentarzy. Możesz być pierwszy!