Składniki:
20 zielonych, niedojrzałych orzechów włoskich, 0,75 l, spirytusu 96°, 0,75 l. wody, 35 dag krystalicznego cukru, 10 goździków, 3 gorzkie migdały, kawałek kory cynamonowca.
Orzechy drobno posiekać nożem, umieścić w gąsiorku lub szklanym słoju. Dodać cynamon, migdały i goździki, zalać spirytusem, szczelnie zakorkować. Leżakować przez 4 tygodnie w słońcu, zlać, przefiltrować. Zagotować cukier z wodą, wymieszać z maceratem, przelać do butelek, szczelnie zamknąć, odstawić dla dojrzewania.
Śmieciowe jedzenie zabiera pamięć
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?