(© Barbara Podgórska)

Masz zdjęcie do tego tematu?

Wyślij

Przepis na pyszną, domową nalewkę

Składniki:
20 zielonych, niedojrzałych orzechów włoskich, 0,75 l, spirytusu 96°, 0,75 l. wody, 35 dag krystalicznego cukru, 10 goździków, 3 gorzkie migdały, kawałek kory cynamonowca.

Orzechy drobno posiekać nożem, umieścić w gąsiorku lub szklanym słoju. Dodać cynamon, migdały i goździki, zalać spirytusem, szczelnie zakorkować. Leżakować przez 4 tygodnie w słońcu, zlać, przefiltrować. Zagotować cukier z wodą, wymieszać z maceratem, przelać do butelek, szczelnie zamknąć, odstawić dla dojrzewania.

Czytaj także

    Komentarze (0)

    Podane dane osobowe będą przetwarzane przez Polska Press Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie. Podanie danych jest dobrowolne. Pozostałe informacje na temat celu i zakresu przetwarzania danych osobowych oraz Twoich praw znajdziesz w regulaminie. Dodając komentarz akceptujesz regulamin.

    Zaloguj się / Zarejestruj się!

    Brak komentarzy. Możesz być pierwszy!