Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Krem Brulee

Katarzyna Sklepik
Ten deser zachwyci najbardziej wybrednych smakoszy.

Składniki:

600 ml słodkiej śmietany 30%
8 żółtek
1 laska wanilii
3 łyżki cukru pudru
5 łyżek brązowego cukru trzcinowego

Żółtka utrzeć z cukrem pudrem i wanilią na puszystą masę, położyć je w miseczce na kąpiel parową i stopniowo dodawać śmietankę, dalej ucierając na gęstą masę. Utartą masę wlewamy do miseczek do wystudzenia i włożyć do lodówki na kilka godzin. Dekorujemy cienką warstwą brązowego cukru, który opalamy palnikiem gazowym.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Lody kawowe z kajmakiem

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na dolnoslaskie.naszemiasto.pl Nasze Miasto