Masz zdjęcie do tego tematu?

Wyślij

Ten deser zachwyci najbardziej wybrednych smakoszy.

Składniki:

600 ml słodkiej śmietany 30%
8 żółtek
1 laska wanilii
3 łyżki cukru pudru
5 łyżek brązowego cukru trzcinowego

Żółtka utrzeć z cukrem pudrem i wanilią na puszystą masę, położyć je w miseczce na kąpiel parową i stopniowo dodawać śmietankę, dalej ucierając na gęstą masę. Utartą masę wlewamy do miseczek do wystudzenia i włożyć do lodówki na kilka godzin. Dekorujemy cienką warstwą brązowego cukru, który opalamy palnikiem gazowym.

Czytaj także

    Komentarze (0)

    Podane dane osobowe będą przetwarzane przez Polska Press Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie. Podanie danych jest dobrowolne. Pozostałe informacje na temat celu i zakresu przetwarzania danych osobowych oraz Twoich praw znajdziesz w regulaminie. Dodając komentarz akceptujesz regulamin.

    Zaloguj się / Zarejestruj się!

    Brak komentarzy. Możesz być pierwszy!