“Kawa Kokosowa” a’la Madura “Kawa Kokosowa” a’la Madura

“Kawa Kokosowa” a’la Madura (© Andi Nur Hafsah)

Masz zdjęcie do tego tematu?

Wyślij

Kawa kokosowa jest napojem pochodzącym ze wschodnich rubieży Jawy oraz pobliskiej wyspy Madura. Jak w przypadku wielu magicznych mikstur kawowo-herbacianych na świecie, tak i w tym przypadku zaletą są przypisywane jej właściwości pobudzające.

Składniki :
2 łyżki dobrej kawy mielonej
4 cm korzenia imbiru
Trawa cytrynowa ( można się obyć bez niej)
50 ml podgrzanego mleka kokosowego
Cukier brunatny

Przepis :
Zagotować wodę razem z imbirem i trawą cytrynową. Utrzymując przez kilka minut na małym ogniu pozwolić wytrącić się mocy imbiru.
Zalać imbirową wodą kawę i poczekać aż się odpowiednio odparzy.
Dolać mleka kokosowego oraz posłodzić

Życzę miłych chwil z kawą kokosową!

Czytaj także

    Komentarze (0)

    Podane dane osobowe będą przetwarzane przez Polska Press Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie. Podanie danych jest dobrowolne. Pozostałe informacje na temat celu i zakresu przetwarzania danych osobowych oraz Twoich praw znajdziesz w regulaminie. Dodając komentarz akceptujesz regulamin.

    Zaloguj się / Zarejestruj się!

    Brak komentarzy. Możesz być pierwszy!